tekst voor buurtkrant

Beste buurtbewoners,

Als bewonerscomité Van der Pek zijn wij heel blij dat Ymere de renovatie op vrijwillige basis uitvoert. De peildatum is inmiddels ingegaan per 1 oktober. Vanaf die datum kunnen in het onderzoeksgebied bewoners die dat willen met een stadsvernieuwingsurgentie verhuizen naar elders. De oorspronkelijke planning hiervoor was maanden eerder, maar is uitgelopen omdat Ymere meer tijd nodig had voor onderzoek over de oorzaak van vochtproblemen en hoe deze op te lossen.


Beste buurtbewoners,

Als bewonerscomité Van der Pek zijn wij heel blij dat Ymere de renovatie op vrijwillige basis uitvoert. De peildatum is inmiddels ingegaan per 1 oktober. Vanaf die datum kunnen in het onderzoeksgebied bewoners die dat willen met een stadsvernieuwingsurgentie verhuizen naar elders. De oorspronkelijke planning hiervoor was maanden eerder, maar is uitgelopen omdat Ymere meer tijd nodig had voor onderzoek over de oorzaak van vochtproblemen en hoe deze op te lossen.

De verwachting is dat over een jaar met renovatie in het onderzoeksgebied wordt begonnen. Zoals het er nu uitziet komen er ca. 25 panden vrij voor renovatie. Dit aantal kan nog oplopen.
Wij zijn blij dat er nu schot in de renovatie komt en zijn benieuwd naar de resultaten. Onderweg blijven wij in gesprek met Ymere en komen hierbij op voor de belangen van bewoners. Bijv. door goede afspraken te maken om bouwoverlast voor omwonenden te beperken. Ook hebben we erop aangedrongen dat vastgelegd is in het sociaal plan dat bewoners uit de Van der Pekbuurt bij terugkeer voorrang hebben op bewoners van elders.
Wij zijn blij met de positieve reacties die het comité krijgt van bewoners als dank voor onze inzet voor de buurt. Dank daarvoor! Dit motiveert ons om door te gaan en samen te werken aan een vrijwillige en goede uitvoering van de renovatie, waar bewoners en Ymere trots op kunnen zijn.
Wij zoeken versterking van het comité. Heeft u bijv. belangstelling voor een gerenoveerde woning, dan is dit uw kans om in gesprek met Ymere invloed te kunnen uitoefenen en op te komen voor de belangen van bewoners.
Heeft u belangstelling en wilt u kennis maken, neem dan contact op met
dhr. Eijlers: tel: 020-6314201 (op werkdagen tussen 18:00u en 20:00u)

Correspondentie adres: B. Cornelisse, Ranonkelkade 42, 1031 XT Amsterdam

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *