Bewonersfilm: “Mag Ik Blijven Wonen Hier?”

‘Mag Ik Blijven Wonen Hier?’ from Isabel Nielen on Vimeo.


‘Mag Ik Blijven Wonen Hier?’ from Isabel Nielen on Vimeo.

De film: Mag ik blijven wonen hier? is gemaakt door bewoners uit de van der Pekbuurt. Deze film volgt het renovatie proces in 2009 en 2010 vanuit het standpunt van de bewoners. De film probeert weer te geven dat renoveren meer is dan stenen, het gaat om mensen. Renoveren is een emotionele ingrijpende gebeurtenis in ieders leven en buurt. “Mijn huis is mijn thuis” zegt dan ook een bewoonster. Woningcorporatie Ymere wil sinds 2004 de Van der Pekbuurt ingrijpend renoveren en heeft in 2008 haar plannen eenzijdig gewijzigd, waardoor veel onzekerheid is ontstaan voor wie de buurt uiteindelijk gerenoveerd zal gaan worden. Deze film kwam tot stand met steun van Buurtinitiatieven Stadsdeel Amsterdam-Noord. Montage Udo Akemann

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *