Parool: ‘De macht terugpakken of voor altijd verliezen’

De SP plaatst kanttekeningen bij de huidige regelgeving die het mogelijk maakt dat woningcorporaties als Ymere zomaar een hele wijk kunnen slopen ‘omdat het dure grond is waarmee geld is te verdienen’. De huidige bewoners hebben het nakijken. Sadet Karabulut (SP Tweede Kamer), Remine Alberts (SP gemeenteraad Amsterdam) en Frans Rein Jurrema (SP deelraad Amsterdam Noord) laten een kritisch geluid horen. Het werd tijd!

De SP plaatst kanttekeningen bij de huidige regelgeving die het mogelijk maakt dat woningcorporaties als Ymere zomaar een hele wijk kunnen slopen ‘omdat het dure grond is waarmee geld is te verdienen’. De huidige bewoners hebben het nakijken. Sadet Karabulut (SP Tweede Kamer), Remine Alberts (SP gemeenteraad Amsterdam) en Frans Rein Jurrema (SP deelraad Amsterdam Noord) laten een kritisch geluid horen. Het werd tijd!
In de discussie over sloop in de Van der Pekbuurt trekt woningbouwcorporatie Ymere zich niets aan van de bewoners of politiek. Omdat het binnen wettelijke kaders is, denkt de corporatie voorbij te kunnen gaan aan de wensen van de meerderheid en de bulldozers de wijk in te kunnen sturen om een van de mooiste buurten in Amsterdam Noord de vernieling in te helpen. Waar is onze democratie gebleven? Lees het artikel in Het Parool (bijlage) en de reacties (ook op deze website) die dit teweeg brengt. Teken de petitie, stuur zelf een reactie naar Het Parool, laat jouw mening horen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *