Helpt bovenmodaal de achterstandswijk?

Komende woensdag debatteert de kamer met minister van der Laan over de veertig Vogelaarwijken in ons land. Achterstandswijken in grote steden die worden opgeknapt met geld van het rijk en de woningcorporaties. In die wijken wordt flink geinvesteerd in onderwijs, begeleiding naar werk, verbeteren van de veiligheid en het opknappen van de openbare ruimte. Ook maken veel goedkope huurwoningen plaats voor duurdere huur- en koopwoningen. Door meer hogere inkomens naar de buurt te halen moet de leefbaarheid verbeteren.

Komende woensdag debatteert de kamer met minister van der Laan over de veertig Vogelaarwijken in ons land. Achterstandswijken in grote steden die worden opgeknapt met geld van het rijk en de woningcorporaties. In die wijken wordt flink geinvesteerd in onderwijs, begeleiding naar werk, verbeteren van de veiligheid en het opknappen van de openbare ruimte. Ook maken veel goedkope huurwoningen plaats voor duurdere huur- en koopwoningen. Door meer hogere inkomens naar de buurt te halen moet de leefbaarheid verbeteren.
Zo bestaan er voor de Amsterdamse Van der Pekbuurt plannen om tot 70% van de sociale huurwoningen om te zetten in duurdere huur- en koop. Niet alle bewoners zijn daar blij mee. Ze hebben liever dat het achterstallig onderhoud van hun woningen wordt aangepakt zodat ze er zelf tegen een lage huur kunnen blijven wonen. Meer lezen via radio 1 een andere wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *