stadsarchief Jan Ernst van der Pek architect

Jan Ernst van der Pek (1865-1919) was een bekende architect.

Gebouwen waren belangrijk voor hem, maar mensen ook. Hij wilde graag iets doen aan de woningnood. Zijn beste vriend, Arie Keppler, was baas van de Woningdienst van Amsterdam. Samen bedachten zij een oplossing. Er moest gebouwd worden. Dat kon in Noord, in wat toen de ‘Buiksloterham’ heette. Van der Pek ontwierp de huizen. Louise Went was de vrouw van Van der Pek. Zij bedacht de interieurs voor de woningen. Tussen 1920 en 1930 werd de buurt gebouwd. De architect heeft zijn ontwerpen helaas nooit in het echt gezien. Hij stierf in 1919.


Jan Ernst van der Pek (1865-1919) was een bekende architect.

Gebouwen waren belangrijk voor hem, maar mensen ook. Hij wilde graag iets doen aan de woningnood. Zijn beste vriend, Arie Keppler, was baas van de Woningdienst van Amsterdam. Samen bedachten zij een oplossing. Er moest gebouwd worden. Dat kon in Noord, in wat toen de ‘Buiksloterham’ heette. Van der Pek ontwierp de huizen. Louise Went was de vrouw van Van der Pek. Zij bedacht de interieurs voor de woningen. Tussen 1920 en 1930 werd de buurt gebouwd. De architect heeft zijn ontwerpen helaas nooit in het echt gezien. Hij stierf in 1919.

meer informatie over de Van der Pekbuurt via het stadsarchief

Louise Went (1868-1951) Woninopzichter bij de Bouw Onderneming Jordaan gedurende 40 jaar tot 1935. Echtgenote van ir.J.E. van der Pek.
Foto datering: 1939

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *