Renovatie

Ymere wil de woningen in de Van der Pekbuurt bloksgewijs renoveren en daarbij veel woningen samenvoegen. Op dit moment bestaat de Van der Pekbuurt uit 100% sociale huurwoningen. Na de renovatie wordt 50% van alle woningen in de vrije marktsector verkocht of verhuurd, 50% blijft sociale woningbouw. De huren daarvan worden in één klap opgetrokken tot maximaal redelijke huren. Ymere brengt dit plan als een grote verbetering voor de huidige bewoners.


Ymere wil de woningen in de Van der Pekbuurt bloksgewijs renoveren en daarbij veel woningen samenvoegen. Op dit moment bestaat de Van der Pekbuurt uit 100% sociale huurwoningen. Na de renovatie wordt 50% van alle woningen in de vrije marktsector verkocht of verhuurd, 50% blijft sociale woningbouw. De huren daarvan worden in één klap opgetrokken tot maximaal redelijke huren. Ymere brengt dit plan als een grote verbetering voor de huidige bewoners.

Maar bij deze plannen worden alle bewoners gedwongen om te verhuizen en kunnen zij niet terugkeren in hun huidige woning, wel in een andere gerenoveerde woning in de buurt. De huur daarvan is veel hoger, want Ymere wil alle huurcontracten ontbinden. Bewoners moeten daardoor veel meer huur betalen, vaak ook met huurtoeslag.

Veel bewoners kunnen deze hogere huur niet betalen en kunnen daardoor niet terugkeren in de buurt. De plannen van Ymere komen daardoor niet ten goede aan de huidige bewoners, integendeel. De huidige bewoners worden met deze plannen hun huis èn de buurt uitgejaagd!

Volgens de bewoners gaat het Ymere bij deze plannen dan ook alleen om veel geld te verdienen en helemaal niet om de wensen van de bewoners.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *