29 mrt reactie op Buurtplatform-bijeenkomst vd Pekbuurt

Deze tekst is ingezonden door een van onze actieve leden.

Ik was gisteren op de buurtplatform vergadering van der Pekbuurt in buurtcentrum Ons Huis. Op de bijeenkomst waren ongeveer 12 professionals (5 studenten die worden ingehuurd door Ymere, om de sociale cohesie te bevorderen!) opbouwwerkers, politie, stadsdeel, Ymere, in totaal zeker 12 mensen.
Dan waren er ook 10 bewoners.

Er waren 2000 uitnodigingen verspreid en de vraag was: Waarom zijn er zo weinig mensen betrokken bij de wijk?


Deze tekst is ingezonden door een van onze actieve leden.

Ik was gisteren op de buurtplatform vergadering van der Pekbuurt in buurtcentrum Ons Huis. Op de bijeenkomst waren ongeveer 12 professionals (5 studenten die worden ingehuurd door Ymere, om de sociale cohesie te bevorderen!) opbouwwerkers, politie, stadsdeel, Ymere, in totaal zeker 12 mensen.
Dan waren er ook 10 bewoners.

Er waren 2000 uitnodigingen verspreid en de vraag was: Waarom zijn er zo weinig mensen betrokken bij de wijk?

Ik heb het geprobeerd helder te verwoorden:
Het terug komen op het sociale plan 2007, de bewoners passeren in alles. Structureel geen openheid. Alle onduidelijkheid en rookgordijnen over de renovatie, alle mis informatie en communicatie maken dat er weinig betrokken mensen overblijven.
Waarom zou je als je in onzekerheid verkeerd of er nu wel of niet gesloopt gaat worden? Als het niet mogelijk is om terug te keren naar je huis? Als je bang bent dat de nieuwe wijk straks onbetaalbaar is voor de gewone man?

We deden het met 64 mensen op de ALV niet slecht, weet ik dan!

groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *