Stadsdeel stemt in met Ymere voor grootschalige sloop

Tot onze grote verbijstering hebben wij op donderdag 19 jan 2012 een brief van het Stadsdeel ontvangen. (zie bijlages)
Daarin staat dat op 19 dec 2011 het bestuur van Ymere en het Dagelijks Bestuur(DB) van het Stadsdeel tot overeenstemming zijn gekomen over de aanpak van het proefgebied. Ze stemmen in met de visie van Ymere “een tweede leven voor de van der Kekbuurt” en het daaraan gekoppelde woningprogramma. Zij stemmen dus in met grootschalige sloop! Zonder dat dit in de raad is besproken!


Tot onze grote verbijstering hebben wij op donderdag 19 jan 2012 een brief van het Stadsdeel ontvangen. (zie bijlages)
Daarin staat dat op 19 dec 2011 het bestuur van Ymere en het Dagelijks Bestuur(DB) van het Stadsdeel tot overeenstemming zijn gekomen over de aanpak van het proefgebied. Ze stemmen in met de visie van Ymere “een tweede leven voor de van der Kekbuurt” en het daaraan gekoppelde woningprogramma. Zij stemmen dus in met grootschalige sloop! Zonder dat dit in de raad is besproken!

Door deze “achterkamer overeenkomst” weten we nu zeker dat zowel de burger als de fractie-leden niets meer hebben in te brengen. Dit is Dictatoriaal Bestuur(DB). Ymere heeft met deze overeenkomst carte blanche gekregen om in het voorbeeldgebied meer dan 50% van de woningen te gaan slopen!

Hoe is dit mogelijk? Terwijl er een convenant in Noord is waarin is afgesproken dat er niet meer gesloopt gaat worden ? Wie waakt er nog over ons Erfgoed? Wie beschermt de huurders?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *