Welke bewoners profiteren van renovatie?

Veel berichten in oktober over sloop dan wel renovatie van de Van der Pekbuurt. In Het Parool van 2 oktober was het de SP die kritisch uithaalde naar Ymere, die wil slopen. Daarna volgden kamervragen en een kritische tekst van de PvdA Amsterdam. De directeur van Ymere probeert een positieve benadering en reageert in Het Parool: lees de bijlage. Het heet opeens dat bewoners ‘profiteren’ van renovatie. Het gaat opeens over 26 woningen. FOUT! Het gaat over 1500 woningen, het gaat bij Ymere over sloop. En het gaat bij Ymere zeker niet over de huidige bewoners die gaan profiteren.

Veel berichten in oktober over sloop dan wel renovatie van de Van der Pekbuurt. In Het Parool van 2 oktober was het de SP die kritisch uithaalde naar Ymere, die wil slopen. Daarna volgden kamervragen en een kritische tekst van de PvdA Amsterdam. De directeur van Ymere probeert een positieve benadering en reageert in Het Parool: lees de bijlage. Het heet opeens dat bewoners ‘profiteren’ van renovatie. Het gaat opeens over 26 woningen. FOUT! Het gaat over 1500 woningen, het gaat bij Ymere over sloop. En het gaat bij Ymere zeker niet over de huidige bewoners die gaan profiteren. Lees ook de reacties die op deze inzending van Ymere volgden. Blijf scherp en teken de petitie, laat je horen en reageer ook op deze website of Het Laatste Woord van Het Parool, waar deze discussie aandacht krijgt.

SP in Het Parool van 2 oktober

Kamervragen over sloop van de Van der Pekbuurt

PvdA raadslid tegen sloop Van der Pekbuurt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *