Informatie ‘Van het gas af’ – zaterdag 5 juni – 11:00-14:00 uur

De verwachting is dat het aanleggen van het warmtenet door Vattenfall de komende tijd  gewoon doorgaat. Vandaar dat het belangrijk is om huurders en overige bewoners te blijven informeren over het warmtenet en alternatieven, zodat huurders een weloverwogen besluit kunnen nemen als ze door Ymere gevraagd worden in te stemmen met het warmtenet van Vattenfall en overige bewoners dit ook kunnen afwegen.

Daarom willen we as zaterdag 5 juni tussen 11 en 14 uur op de Van der Pek markt gaan staan om bezoekers van de markt te informeren over het warmtenet en alternatieven. We gaan staan op de plek waar nu de werkzaamheden van Vattenfall plaatsvinden, ter hoogte van nr 70 bij de Heimansweg. We zetten daar een poppenkast neer (zie foto) en hangen posters van de Warmtegroep op.

Onze belangrijkste boodschap is:

1. Er moet zo goed mogelijk geisoleerd worden bij renovatie, zodat er zo min mogelijk energie nodig is om te verwarmen, dat is het meest duurzaam.
2. Welk alternatief er voor aardgas er ook gekozen wordt: we willen geen afhankelijkheid van een monopolist en commerciele partij als Vattenfall. Warmtevoorziening moet een nutsvoorziening zijn en door de overheid worden georganiseerd.
3. Hoe zit het met de energierekening voor de huurders/bewoners?

Als u zaterdag tussen 11 en 14 uur langskomt, heel graag, dan kunnen we u informeren. Andere ideeen voor acties of bijeenkomsten zijn welkom!

Groet,

Namens de Warmtegroep Van der Pek,
Kirsten en Vera