VD Pek “vernieuwt” ?

Vanmiddag loop ik zomaar door de wijk omdat de zon schijnt. De voorbeeldblokken* liggen er verlaten bij. Het zijn voorbeelden van de stilgevallen ontwikkeling waar mensen naast en tussen moeten wonen. Het voelt er erg ‘unheimisch’.


Vanmiddag loop ik zomaar door de wijk omdat de zon schijnt. De voorbeeldblokken* liggen er verlaten bij. Het zijn voorbeelden van de stilgevallen ontwikkeling waar mensen naast en tussen moeten wonen. Het voelt er erg ‘unheimisch’.

Als een huis niet bewoond wordt betekent het niets meer. Het wordt een probleem omdat niemand er meer voor zorgt. Langzaam wordt het steeds minder. Ik wandel door de wijk en zie het steeds meer verloederen. Dakramen zijn ingeslagen, dichtgetimmerde deuren die weer zijn opengebroken. Regenpijpen die zijn afgebroken (zie foto). Dakpannen die opeens van het dak zijn. Het dak is niet meer een dak, het houdt geen regen meer tegen. Het huis is niet meer een huis.

Erg jammer dat deze verloedering zo kan doorzetten. De Corporatie doet niets, de gemeente doet ook niets. Begin jaren negentig waren dit nog straten die wedstrijden wonnen, ‘mooiste straat 1989’, ‘mooiste straat 1994’ etc. Inmiddels zijn er steeds minder bewoners die zich betrokken voelen in en met de wijk. Er is veel achterstallig onderhoud ook in de openbare ruimte.
De wijk is dus in verval geraakt maar in 2011 is de slogan “VD PEK vernieuwt”.
Hoe valt dat te rijmen??!

BS. 09-11-2011
*voorbeeld blokken zijn stukken straat midden in de buurt, die meer dan 2 jaar geleden door de corporatie zijn leeggewerkt om technische onderzoeken te doen. Sindsdien is er niets meer gebeurt, er woont niemand meer en zo zijn ze een voorbode van sloop geworden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *