14 maart Commissie RO Ontwikkelingen in de van der Pekbuurt SP vragen

Op 14 maart 20:00 uur is er een vergadering van de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling. De SP heeft de ontwikkelingen in de Van der Pekbuurt geagendeerd:

tekst ingediend door SP:
Ymere heeft onlangs een woonvisie gepresenteerd over de van der Pekbuurt. Veel maatschappelijke organisaties, zoals de huurdersvereniging van der Pek, ANGSAW, vereniging Heemschut en het Cuypersgenootschap, hebben verontrust gereageerd op deze plannen van IJmere. De deelraad heeft zich op dit moment nog niet uitgesproken

Op 14 maart 20:00 uur is er een vergadering van de Commissie Ruimtelijke Ontwikkeling. De SP heeft de ontwikkelingen in de Van der Pekbuurt geagendeerd:

tekst ingediend door SP:
Ymere heeft onlangs een woonvisie gepresenteerd over de van der Pekbuurt. Veel maatschappelijke organisaties, zoals de huurdersvereniging van der Pek, ANGSAW, vereniging Heemschut en het Cuypersgenootschap, hebben verontrust gereageerd op deze plannen van IJmere. De deelraad heeft zich op dit moment nog niet uitgesproken
over de woonvisie van Ymere. De SP gaat ervan uit dat Ymere een dergelijk grootschalig en ingrijpend plan niet zonder een sociaal plan met bewoners, niet zonder overleg met betrokken maatschappelijke organisaties en niet zonder een democratisch besluit door de deelraad, ten uitvoer kan brengen. Op dit moment is Ymere bezig de buurtbewoners te informeren op een wijze die grote
verontrusting veroorzaakt omdat zij beweert, met toestemming van het stadsdeel, haar plannen op zeer korte termijn ten uitvoer te kunnen gaan brengen. Als bijlage een voorbeeld van een brief die Ymere de afgelopen periode verstuurd heeft aan betrokken bewoners.
De SP wil deze verontrustende ontwikkeling zo snel mogelijk aan de orde stellen in de commissie RO en de deelraad.

klik hier voor agenda punt en bijlages

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *