Hallo bewoners en bezoekers

Huurdersvereniging Van der Pekbuurt en haar voorlopers, is al vanaf 2005 actief en behartigt de belangen van de huurders van woningcorporatie en eigenaar Ymere. Maar ze kan ook een platform zijn voor alle bewoners van deze buurt die in korte tijd flink veranderd is vanwege de grote renovaties en nieuwe instroom van bewoners.  De huurdersvereniging (HV) kent momenteel een bestuur van drie personen en een flinke actieve kerngroep.

Enkele jaren geleden,

naar aanleiding en voornemen om de buurt te slopen, groeide de HV uit tot bijna 250 betalende leden waaruit gevolgd is om de buurt op gemeentelijk niveau te herwaarderen en een status van beschermd stadsgezicht toe te kennen. Onze buurt kent ruim 1540 adressen en op volle sterkte ruim 5000 inwoners. Er is een groeiend aantal koopwoningen. Ze loopt vanaf het vd Pekplein tot aan het Mosveld/plein bij de winkels. De twee noordelijk gelegen buurtjes Disteldorp (links) en Gentiaan (rechts) tussen Hagedoornweg en winkelgalerij Mosveld worden vaak betrokken bij de wijkbesprekingen met de bewonersraad die meerdere keren per jaar georganiseerd wordt door bewonersbedrijf Pek-O-Bello. Kijk eens bij www.pek-o-bello.nl (inmiddels 2022 is Pek-O-Bello opgeheven) Aan de Heimansweg ligt ook het buurthuis en speeltuin Van der Pek waar vaak bijeenkomsten en activiteiten georganiseerd worden. Op vrijdags is er regelmatig een buurtmaaltijd die ter plaatse bereid kan worden. kijk op: www.buurthuisvdpek.nl

De van der Pekstraat huisvest drie dagen in de week een gemengde markt. Ga dan ook eens naar www.pekmarkt.nl

Aangezien er nieuwe besprekingen, rond de renovatie van het Noordelijk deel van uw buurt zijn opgestart tussen de huurdersvereniging en eigenaar Ymere zie: www.ymere.nl zullen er regelmatig nieuwe berichten geplaatst worden op deze website om de leden, bewoners en belanghebbenden op de hoogte te houden. 

In het Noordelijk deel van de buurt zijn nog 1100 woningen van Ymere die weliswaar een kleine onderhoudsbeurt hebben ondergaan maar veelal toe zijn aan een uitgebreide cascorenovatie. Wanneer is uw blok aan de beurt? Kunt u nog wel aan een inpandige schilderbeurt of behangetje beginnen? Zijn er eigenlijk plannen? Wat heb ik gehoord over het ‘snel’ verdwijnen van een gasaansluiting en hoe wordt mijn woning dan verwarmd? Blijft die verkeershinder op marktdagen rond de markt? Is er veel inbraak en hoe is het gesteld met de veiligheid in deze buurt? Wist u dat uw buurt niet lang geleden een beschermd stadsgezicht is geworden? Had u ook gehoord dat deze buurt zo ongelooflijk in trek is geraakt bij jongeren, youngsters, hipsters en hopsters, yuppies en hippies? Wat is er waar van en waar zijn ze? Plantsoenen, ontspannen en vergroenen? Hebt u interesse om in deze buurt te wonen en investeren? Denkt u er wel eens over om in groepsverband een heel blok te huren en dit gezamenlijk in te vullen, te onderhouden en administratief te besturen? Daar zijn regelingen voor in ontwikkeling en u/je kunt erover meedenken en praten. Kijk vast via Google zoekmachine naar trefwoord en berichten over Copekcabana. en hier: https://copekcabana.nl

Wilt u lid worden van de huurdersvereniging of je actief met de keuzes en inspraak in het renovatieproces bezighouden stuur dan een mail naar info@vdpekbuurt.nl Geef er kort in aan waar uw interesses liggen en uw mogelijkheden wat betreft bijwonen aan bijeenkomsten met het projectteam. Er worden doorgaans vooraf stukken toegestuurd om te lezen. U krijgt altijd een reactie of uitnodiging voor een kop koffie..

Deze website wordt op dit moment in een nieuw jasje gestoken. Oude berichten vind u onder het kopje Archief. Informatie die nog steeds relevant is wordt zo snel mogelijk in een heldere indeling onder de betreffende menu-kopjes geplaatst.

Denkt u mee? We houden u op de hoogte! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *